Praia de Areia Branca 

Het strand van Praia da Areia Branca is het meest bekende strand in de gemeente Lourinhã. De ruige zee is de uitgelezen kans voor de watersportliefhebber om te surfen! Echter, dit gebied is ook geschikt voor de beginnende surfer, er is een surfschool gevestigd bij het strand die u kan begeleiden. Als u op zoek bent naar gezelligheid en entertainment bent u hier op de goede plek. De aanwezigheid van de verscheidende restaurants en bars zorgen voor een levendige sfeer in de badplaats. Praia da Areia Branca is daarom erg populair bij de lokale jongeren.

Porto das Barcas

Porto das Barcas is bekend door de gevestigde bars, restaurant, hotels en om zijn stenen beelden. Dit tamelijk rustige strand heeft uitzicht op de kleine bootjes van de traditionele vissers en heeft een kade aan de noordkant van Porto das Barcas. U kunt onder het genot van de Portugese zon terecht voor een heerlijk drankje in de heropende beachbar. Is het strand van Praia da Areia Branca te druk voor u? Dan is Porto das Barcas een perfect alternatief!

Foz do Arelho (30 minuten rijden)

Dit is één van de mooiste stranden van de Costa da Prata. Door de geringe afloop in zee en de zachte golven is dit de perfecte plek voor de families met kinderen. Maar ook onder de jongeren is er veel animo voor Foz do Arelho. De verzandde baai wordt vergezeld met een boulevard vol met gezellige terrasjes, cafés en restaurants. Een leuke bijkomstigheid voor de jongeren is de aanwezigheid van de discotheek, ‘Green Hill’.  En u kunt hier met een prachtig zeezicht een heerlijk, traditionele maaltijd nuttigen. Dit is populair voor jong en oud!

São Martinho do Porto (45 minuten rijden)

Bij São Martinho do Porto is er een aangename kalme zee. Dit komt doordat de baai schelpvormig is en omheind is met heuvels en duinen. Deze kalme zee in combinatie met de duinen is het paradijs voor de kleinere kinderen. Ondanks de kalme zee is São Martinho do Porto ook geschikt om te surfen, zeilen en/of kanovaren. Buiten de baai is er ook genoeg te beleven! Er is bijvoorbeeld van dinsdag tot en met zondag een overdekte markt, met een breed scala aan overheerlijke groente, fruit en vis. Aan de oostzijde van de baai bevindt zich een haven en in het centrum kan er volop gegeten en gedronken worden in de kleine, sfeervolle restaurantjes.

Costa da Caparica (50minuten rijden)

De bekendste badplaats van Portugal is Costa da Caparica, gelegen in Lissabon. Het gebied bestaat uit drie delen: een oude visserswijk, accommodatie voorzieningen en het oorspronkelijke gedeelte. Dit 24 kilometer langgerekte zandstrand is het meest populair onder de Portugezen en trekt door de goede wind veel wind- en golfsurfers aan. Costa da Caparica heeft 20 strandpaviljoenen en vanaf het dorpsstrandje start een trein die langs alle strandpaviljoenen gaat om toeristen heen en weer te brengen.

Praia de Santa Cruz (20 minuten rijden)

Dit is één van de drukste stranden in de westelijke regio van Portugal. Santa Cruz en zijn omgeving wordt veelal aanbeden door zijn  majustueuze kliffen. Een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan of lekker genieten bij een strandtentje, u heeft hier genoeg voorzieningen!

Overtuigd van Portugal? Boek nu uw verblijf…